2. sjednica Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između hrvatske i ukrajinske Vlade, 08. prosinca 2021. , Kijev, Ukrajina

  • Slika /DOGAĐANJA Konferencije, radionice i seminari/Kijev/20211208-DSC_0259.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Glavna ravnateljica Državnog zavoda za mjeriteljstvo gđa. Brankica Novosel boravila je u dvodnevnom službenom posjetu Ukrajini, u Kijevu 8. i 9. prosinca 2021. godine kao član hrvatskog izaslanstva.
 
Posjet je obilježio Ukrajinsko-hrvatski gospodarski forum, koji je okupio više od 200 ukrajinskih i hrvatskih tvrtki kao snažan poticaj za daljnje jačanje gospodarske suradnje Republike Hrvatske i Ukrajine.
 
Tijekom posjeta održana je i druga sjednica Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između hrvatske i ukrajinske Vlade, u sklopu koje je potpisan Memoradum o suglasnosti između Državnog zavoda za mjeriteljstvo i Ministarstva gospodarstva Ukrajine.
 
Memorandum su zajednički potpisale glavna ravnateljica Brankica Novosel i zamjenica ministra gospodarstva Ukrajine Iryna Novikova. Memorandumom o suglasnosti formalizirana je suradnja između Državnog zavoda za mjeriteljstvo i Ministarstva gospodarstva Ukrajine u području zakonskog i temeljnog mjeriteljstva.

Pisane vijesti