23. - 26. listopada - Obuka o potenciometrijskoj titraciji prema normi ISO 13756:2015

23. do 26. listopada 2023. godine Državni zavod za mjeriteljstvo, Služba za plemenite kovine  je organizirao obuku službenika Zavoda za metrologiju Crne Gore.
Obuku su održali službenici Državnog zavoda za mjeriteljstvo, Sektora za mjeriteljstvo i plemenite kovine, Službe za plemenite kovine, Odjela za plemenite kovine i kemijska mjerenja I: Josipa Alerić, dipl. ing. Voditeljica Službe za plemenite kovine, Stela Pili, dipl. ing. voditeljica Odjela za plemenite kovine i kemijska mjerenja I, Mirna Cvitković, mag. ing. viši stručni referent i Lucian Kudumija, upravni referent.
Obučene su predstavnice Zavoda za metrologiju Crne Gore, Odjeljenja za dragocjene metale MSc Ana Stanišić, Spec. App Nina Andrijašević i referentkinja Andrea Popović.
Svrha obuke bila je upoznavanje sa metodom određivanja udjela srebra u srebrenim slitinama prema normi ISO 13756:2015. Održana prezentacija o potenciometrijskoj titraciji. Pokazno izvođenje metode potenciometrijske titracije: određivanje sadržaj srebra u  uzorku poznate čistoće, pločici od srebra čistoće 999 ‰ koja služi kao kontrola metode i opreme, nakon čega je provedeno i praktično izvođenje metode od strane osoblja ZMCG.
Službenici DZM-a su službenicima Zavoda za metrologiju CG predstavili i uputili ih u rad Službe za plemenite kovine i aktivnosti vezanih za ispitivanje predmeta od plemenitih kovina u sustavu kvalitete i zakonodavnih aktivnosti u području nadzora predmeta od plemenitih kovina.