22.- 25. listopada 2019. - 54. sastanak Međunarodnog odbora za zakonsko mjeriteljstvo, Bratislava

U sklopu godišnjeg zasjedanja Međunarodne organizacije za zakonsko mjeriteljstvo (OIML), u razdoblju od 22. – 25. listopada 2019. godine, održan je 54. sastanak Međunarodnog odbora za zakonsko mjeriteljstvo (54rd CIML Meeting and Associated Events) u Bratislavi. Domaćin sastanka bio je Slovački ured za norme, mjeriteljstvo i ispitivanja (UNMS).

Predsjednik Međunarodnog odbora, dr. Wolfgang  Schwartz tom je prilikom podnio godišnje izvješće o radu OIML-a te je predstavio planove i viziju daljnjeg razvoja organizacije. Ujedno je na mjesto drugog potpredsjednika Međunarodnog odbora za zakonsko mjeriteljstvo izabran švicarski predstavnik dr. Mathew. 

Kao priznanje za svoj izuzetan doprinos međunarodnom zakonskom mjeriteljstvu medalje OIML-a uručene su gđi Lagauterie (Francuska), dr. Borzyminskom (Poljska) i dr. Mikiju (Japan).

OIML trenutno broji 61 punopravnu i 61 pridruženu članicu. Radi poticanja daljnjeg razvoja organizacije ulažu se stalni napori da se, usporedno s povećanjem broja članica, jača i gospodarska snaga organizacije.
Sljedeći sastanak CIML-a održat će se u kineskom gradu Suzhou, u listopadu 2020. godine.

Državni zavod  za mjeriteljstvo, koji je nadležno nacionalno tijelo za zakonsko mjeriteljstvo u Republici Hrvatskoj i punopravni član OIML-a, na sastanku je zastupala glavna ravnateljica gđa. Brankica Novosel.

Pisane vijesti