20. travnja 2018. - 82. Sastanak Stalnog odbora Konvencije o nadzoru i označivanju predmeta od plemenitih kovina ( Hallmarking Convention ), Stockholm, Švedska

20. travnja 2018. godine održan je 82. sastanak Stalnog odbora Konvencije o nadzoru i označivanju predmeta od plemenitih kovina (Hallmarking Convention) u Stockholmu, Švedska.

Na sastanku se raspravljalo o tehničkim zahtjevima koje propisuje Konvencija svojim Dodacima te se raspravljalo i o drugim značajnim pitanjima vezanim uz nadzor predmeta od plemenitih kovina na tržištu zemalja članica Konvencije.

Sastanku je prisustvovalo 48 predstavnika država ugovornica i država pristupnica.

Predsjedavajuća Stalnog odbora Konvencije gđa. Dalia Yarom iz Izraela zaželjela je dobrodošlicu Republici Hrvatskoj koja je postala 20-ta članica Konvencije. Nakon pristupanja Konvenciji 19. ožujka 2018.g. Republika Hrvatska je prvi put prisustvovala sastanku kao punopravna članica Konvencije.

Državni zavod za mjeriteljstvo, kao nadležno nacionalno tijelo za poslove nadzora predmeta od plemenitih kovina u Republici Hrvatskoj, na sastanku su zastupale ravnateljica Brankica Novosel i voditeljica Službe za plemenite kovine Josipa Alerić.